Şarj İstasyonu Kurmak İçin Mevzuat Nedir?

Elektrikli araçların kullanımın yaygınlaşmasıyla birlikte, her geçen gün artan şarj istasyonlarıyla ilgili de mevzuatlar oluşturulmaya başlanmıştır. Özellikle şarj istasyonu kurulumları girişiminde bulunmak isteyen bireyler, bu kurumlara başlamadan önce mutlaka bu gereklilikler hakkında bilgi sahibi olmalıdır.

Ekonomik Şarj firmamız, sektörün öncülerinden biri olup, elektrikli araç şarj ünitesi kurmak isteyenlere hem danışmanlık hem de kurulum hizmetleri sağlamaktadır. Firmamız tarafından verilen tüm hizmetler mevzuatlara uygun olacak şekilde düzenlenmektedir.

Ekonomik Şarj, her ne kadar mevzuatlara uygun hareket etse de, bu girişimde bulunacak bireylerin de mevzuatları yakından bilmesi gerekmektedir. Zira bu husus, şarj istasyonlarına meraklı olan müşterileri bilgilendirmek, yeni mevzuatlardan haberdar olmak ve iyi bir hizmet sunmak için oldukça önemlidir.

Şarj istasyonları için belirlenen mevzuatlar, istasyonun türüne bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir. Ancak bu mevzuatlar genel olarak incelendiği zaman istasyonun güvenli olması ve kaliteli hizmet sunabilmesini sağlamaktadır.

Şarj İstasyonu Mevzuatları Nelerdir?

Elektrikli araçların hayatımıza girmesiyle birlikte ortaya çıkan şarj üniteleri, pek çok insanın kurumsal amaçlar için kurdurmak istediği mobil veya sabit yapılardır. Bu yapıların güvenli, sağlam ve iyi hizmet sağlayabilmesi için ise bazı mevzuatlara uyulması gerekmektedir. Bu noktada belirlenen yönetmeliklerden bazıları aşağıdaki listede sıralanmaktadır.

  1. İstasyonlar, üretimde yapılan hatalardan korunabilmek için 2 yıl garantili olmalıdır.
  2. Şarj ünitesi mutlaka güvenlik standartlarını karşılamalıdır.
  3. İstasyonda kullanılacak kablolardaki akımın korunması ve su ile temas etmemesi için muhakkak rakor kullanılmalıdır.
  4. Yüksek hızlı istasyonlarda mutlaka fan modülleri bulunmalıdır.
  5. İstasyonun sahip olduğu yazılım standartları karşılamalıdır.
  6. Araçlar panele bağlandıkları zaman kilit mekanizması ile korunmalıdır.
  7. Yazılım platformu uzaktan yönetilebilmeli ve kontrol edilebilmelidir.
  8. İstasyon için gerekli tüm testler yapılmalı ve testlerde başarılı olunması gerekmektedir.
  9. Şarj istasyonuna her iki taraftan da müdahale edilebilmelidir.
  10. Şarj istasyonunun dış kısmı mutlaka toz boya ile kaplanmalı ve dış etkenlere karşı korunmalıdır.

Yukarıda belirtilenler, mevzuatların yalnızca bir kısmıdır. Bu mevzuatlara dikkat edilerek yapılmış şarj ünitesi kurulumu hem başarılı bir sonuç verecek hem de hizmet standartlarını karşılayacaktır.

Ekonomik Şarj firmamız, yolculuğuna başladığı günden bu güne her zaman mevzuatlara uygun davranmış ve müşterilerine bu konuda danışmanlık hizmeti vermiştir. Bu nedenle siz de mevzuatlara uygun bir girişimde bulunmak istiyorsanız, web sitemizdeki telefon numarasını kullanarak bizlere ulaşabilirsiniz.

Şarj İstasyonu Mevzuatlarına Uyulmazsa Ne Olur?

Şarj istasyonlarıyla alakalı mevzuatlara uyulmaması durumunda yasal işlemler başlatılabilmekte ve şarj ünitesi sahibi cezalandırabilmektedir. Buna ek olarak sistem doğru çalışmayabilir ve hem araç hem de paneller büyük ölçüde zarar görebilir. Bu nedenle mevzuatlara uygun kurulumlar yapmak oldukça önemlidir.

Siz de Bursa elektrikli araç şarj ihtiyacınızı karşılayabilmek için firmamıza danışabilir ve sorunsuz hizmet alabilirsiniz.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.

Sıradaki içerik:

Şarj İstasyonu Kurmak İçin Mevzuat Nedir?