Gönüllü Hareket Derneği’nin Çalışmalarına Yakından Bakış

23 Ekim 2009 yılında kurulan Gönüllü Hareket Derneği, sosyal sorumluluk projeleri yürüterek gönüllü faaliyetlerinde bulunan bir dernek olarak hayatımıza girmiştir. Hedefledikleri amaçları bireylere gönüllü olma anlayışını hayatlarının bir parçası haline getirmelerine yardımcı olmak aynı zamanda gönüllü çalışmalara aktif bir şekilde katılım sağlamayı arttırmaktır.

Kişilerin mevcut potansiyellerini keşfetmelerine fırsat tanıyarak toplumsal sorun ve ihtiyaçlara yönelik gönüllü çalışma faaliyetleri oluşturmaktadır. Oluşturulan faaliyetler belirli ilke ve değerler altında şekillenmektedir. Bunlar şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Gönüllülük
  • Aktif Katılım
  • Fırsat Eşitliği ve Dayanışma
  • Toplumsal Sorunlara Karşı Duyarlılık
  • Gelişim ve Değişime Açık Olma
  • Sonuç ve Çözüm odaklı Yaklaşım
  • Sürdürülebilirlik
  • Şeffaflık

Bu ilkeler doğrultusunda şekillenen projeler, dernek bazında bulunan gönüllü çalışma arkadaşlarına yönelik gönüllülük yapabilecekleri projeler hazırlamaktadırlar. Böylece kişiler ilgi alanlarına ya da katkıda bulunmak istedikleri alanlara yönelik faaliyetlerde yer alacaklar ve daha verimli olabileceklerdir. Tüm bunların yanında yapılan projeler kapsamında eğitim verilerek hem projede daha aktif olunması hem de kişisel gelişim anlamında gönüllülerin kendini geliştirmelerine olanak tanımaktadır.

Fırsat eşitliği ilkesi gereğince kişilerin yaşam kalitelerini artırmakta aynı zamanda ihtiyaçlarına çözüm bulmaktadır. Daha çok gençleri hedefleyen Gönüllü Hareket Derneği, hayata karşı daha aktif bireyler hazırlamayı kariyerleri doğrultusunda daha girişimci kişiler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Gönüllü Hareket Derneğinin Yürüttüğü Çalışmalar Nelerdir?

Gönüllü Hareket Derneği Çatısı altında birden fazla alanda sosyal sorumluluk faaliyetlerinde gönüllü olarak yer alabilmek mümkündür. Dernek çatısı altında yer alan projeler sadece ulusal değil uluslararası da olabilmektedir. Dernek bünyesi altında yer alan gönüllülük çalışmaları şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Uluslararası Gönüllülük Projeleri: Avrupa Dayanışma Programı ve Eurodesk Türkiye programı projeleri yer almaktadır.
  • Gençler İçin Gelecek: Benim Adım Gelecek (BAG) Projesi, Konuşma Kulübü, Burs Fonu yer almaktadır.
  • Eğitimde Fırsat Eşitliği: Oyunla Büyü, Oyuncak Kütüphanesi ve Engelsiz Kütüphane faaliyetleri yer almaktadır.
  • Gıda Bankacılığı Sosyal Sorumluluk Projesi

Yukarıda verilen gönüllülük çalışmaları her yaştan gönüllüye uygun olarak tasarlanmıştır. Böylece tek bir kitleye yönelik katma değer değil, her yaştan kişiye katma değer kazandırılacaktır.

Gönüllü Hareketi Derneğine Nasıl Gönüllü Olunur?

Gönüllü Hareketi Derneğinde gönüllü olarak yer almak oldukça basittir. İlk olarak gönüllühareketi.org web sitesine girilir. Daha sonra ana sayfa üzerinde yer alan ‘Gönüllü ol’ sekmesine tıklanır. Açılan sayfada bilgilendirmeler yer almaktadır ve neler yapabileceğinize yönelik bilgilendirme metni de yer almaktadır.

Bu sayfada yer alan ‘Gönüllü Başvuru Formuna’ tıklanır ve formda istenen bilgiler doldurulur. Taahhütnameler kabul edilerek form gönderilir. Kısa süre içerisinde gönüllülüğünüzün onaylandığına dair bilgilendirme mesajı alınır ve Gönüllü Hareket Derneği bünyesinde gönüllü olarak yer almış olursunuz. Gönüllüler derneği olarak da kısaltabileceğimiz bu dernek çatısı altında gönüllü olduktan sonra istediğiniz projelerde gönüllü olarak yer alabilirsiniz.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.

Sıradaki içerik:

Gönüllü Hareket Derneği’nin Çalışmalarına Yakından Bakış